Het profiel van Berkat Ambon. De visie en missie, evenals de doelen en doelstellingen.

Dit is het profiel Dank aan Ambon .. Dankzij Ambon Vision: Jezus bekend maken door anderen te verzorgen en lief te hebben. Missie: ondersteuning en verlichting bieden aan minderbedeelden in Ambon, Indonesië en Amerika De Ambon-zegening werd gevormd op 11 augustus 2016. Dus dit jaar is 3 jaar oud. Dankzij Ambon werd geboren en gevormd met de achtergrond van zoveel achtergestelde mensen en werd zoveel problemen, uitdagingen en zwakheden geconfronteerd dat God's hulp in reële termen nodig was. Diensten die gezegend zijn door Ambon doen alleen maar vanwege de visie dat iedereen die hulp en dienst nodig heeft, de kracht en kracht van Christus voelt Mattheüs 25: 31-40 Ambon Blessing Services zijn gericht aan alle mensen met verschillende etnische, religieuze, geslachts- en leeftijdsachtergronden.

De diensten die Zegen Ambon doen zijn gebaseerd op de fundering van Christus 'liefde voor alle mensen ongeacht het gezicht De diensten die zijn verricht, die tijdelijk zijn uitgevoerd en zullen worden gedaan, zijn de volgende:

1. Diensten aan weduwen van ongeveer 60 mensen in de vorm van gebeds- en erediensten en de verdeling van maandelijkse donaties aan elke weduwe in de vorm van voedselnietjes (basisvoedsel). In aanbiddingdiensten en gebeden is dit ook een aanbidding dank zij Ambon elke 3 weken van de maand

2. Diensten aan de Pelita Kasih Foundation (PERTUNI) Ambon-afdeling van de Indonesische blindenvereniging. Ambon Blessing Services worden uitgevoerd in de vorm van maandelijkse donaties in de vorm van kerosine (kerosine) van 1 trommel en gebedsdiensten met alle blinde kinderen van de Pelita Kasih Foundation.

3. Ziekenhuisservices. Deze service is behoorlijk massaal en bereikt veel mensen. Tot nu toe zijn meer dan 100 patiënten bediend en behandeld door Berkat Ambon, beide in Ambon, Makassar, Jogja en Jakarta.

De Sick Person Services omvatten:

1. Persoonlijke gebedsdiensten (herstel, verzoening, verzaking en bekering). Waar al onze patiënten leiden tot vrede met God en anderen in persoon en familie. (Geestelijke Restauratie)

2. Patiëntengezondheidsgeneesmiddelen. Deze service wordt uitgevoerd nadat de patiënt spiritueel is bediend. Het formulier bestaat uit het begeleiden van medische onderzoeken naar artsen, laboratorium- en ziekenhuisonderzoeken en medische hulp in de vorm van therapie door therapeuten die therapie bij patiënten thuis bezoeken en toedienen. Deze gezondheidsdienst wordt aangeboden in de vorm van hulp in de vorm van het kopen van medicijnen en apparatuur die patiënten nodig hebben en die niet worden gedekt door gezondheidszorg (BPJS). Patiënten die worden geholpen om naar gebieden te verwijzen als ze niet in Ambon kunnen worden geplant, alle transportkosten omvatten het kopen van kaartjes voor patiënten en een begeleider uit de familie om naar huis te gaan. (Ambon-Jakarta-Ambon, Ambon-Makassar-Ambon, Ambon-Jogja-Ambon en ook vervoer van patiënten en begeleiders uit het dorp / subdistrict / regent PP) De kosten van levensonderhoud zijn in de vorm van voedselkosten, hygiënekosten, metgezelkosten tijdens hospitalisatie, lokaal vervoer van huis naar ziekenhuis en alle andere kosten worden gedragen door Berkat Ambon. De kosten van gastvrijheid tijdens het behandelingsproces en de behandelingsprocedures terwijl ze zich buiten het gebied bevonden, werden gedragen door Berkat Ambon. Op dit moment zijn er 15 patiënten die tijdelijk buiten het gebied worden behandeld (Jakarta 14 patiënten, 1 patiënt in Makassar, 1 patiënt in Yogyakarta en elke patiënt vergezeld door zijn familie als zijn metgezel). In de toekomst is het, dankzij Ambon, van plan om een huis te huren dat zal worden gebruikt voor een herstelhuis bestemd voor patiënten en assistenten die van buiten de stad Ambon komen en geen familie hebben om in te wonen tijdens de behandeling in Ambon. Ook was Berkat Ambon van plan om een gezondheidskliniek te pionieren die geschikt was voor arme en arme patiënten. 4. Diensten voor weeskinderen. Dankzij Ambon bedient het ook kinderen die in het Caleb House Ambon Orphanage zijn door gebed en pastorale diensten. Alle diensten uitgevoerd door het geld zijn afkomstig van: 1. Eigen bedrijf in de vorm van verkoop van cakes, accessoires, kleding en meer. 2. Doneer van een community die wordt verplaatst door deze service. 3. Andere fondsen die legaal en legaal zijn. Dus, in een oogopslag, de bediening werd uitgevoerd en zal worden uitgevoerd door de Zegen van Ambon. Heer Jezus, de eigenaar van deze bediening, zegent ons allen. Amen

Maluku - manisé......

Masohi ondersteunt Goede Doelen op de Molukken in Indonesië.

Sinds juli 2018 ondersteunt Stichting Masohi Appingedam ook op kleinschalige basis Goede Doelen op de Molukken.

Eén van de Goede Doelen dat door Masohi ondersteunt is "Berkat Ambon".

Onlangs in augustus van het jaar 2018 is de eerste donatie gerealiseerd. Twee verpleegkundigen, werkzaam bij de GGD Groningen, t.w. Stephanie Samusamu en Myrthe van der Veen, die tijdens hun studiereis in Indonesië verblijven, hebben het donatie-bedrag van € 500,00 aan "Berkat Ambon" (betekenis van Berkat Ambon = Gezegend Ambon)persoonlijk overhandigd. Zie de foto's ook op Facebook.

 

Donatie van Stichting Masohi Appingedam en Apotheek Salentijn aan Berkat Ambon op 29 augustus 2018 overgedragen door Stephanie & Myrthe Puji Tuhan Yesus Kristus 🙏😇 Terimakasih banyak kepada YAYASAN MASOHI DI APPINGEDAM dan APOTIK SALENTIJN DI APPINGEDAM utk Donasi sebesar € 500 (€ 250 dari Apotik Salentijn dan € 250 dari Yayasan Masohi melalui Penjualan Lumpia,dan Terimakasih juga utk 2 Dos Paracetamol Holland. Tuhan Yesus Memberkati Bpk/Ibu Sdr/Sdri yg sdh berkontribusi utk Pelayanan Tim Berkat Ambon. Vertaling van donatie aan Berkat Ambon: zie boven. Loof de Heer Jezus Christus 🙏😇 Hartelijk dank aan MASOHI FOUNDATION IN APPINGEDAM en SALENTIJN APOTIC IN APPINGEDAM voor € 500 donaties (€ 250 van Salentijn Pharmacy en € 250 van Masohi Foundation via Lumpia Sales, en ook bedankt voor 2 dozen Paracetamol Holland. De Heer Jezus zegene u, meneer / mevrouw, die heeft bijgedragen aan de Ambon Blessing Team Service.

 

 

 

Overhandiging donatie t.b.v. Berkat Ambon.

Berkat Ambon is geboren met de missie om minderbedeelden te helpen.

Ambon 10-08-2019 Donatie aan Berkat Ambon.

Het is wederom Stichting Masohi Appingedam gelukt in 2019 een donatie rechtstreeks aan Berkat Ambon over te dragen. De overdracht is gerealiseerd in de persoon van Daisy Bernardus-Maspaitella aan het team van Berkat Ambon. Daarvoor onze dank Daisy.

PRAISE THE LORD 🙏😇 God is Very Good. Terimakasih kepada Yayasan Masohi di Appingedam Belanda utk Donasi sebesar € 700 dengan banyak Cara yg dilakukan sehingga donasi ini bisa terkumpul.Diberkati Bpk/Ibu Sdr/Sdri yg telah berdonasi melalui Yayasan Masohi Appingedam utk menunjang Pelayanan Tim Berkat Ambon. Dan juga Terimakasih kepada Ibu Daisy Bernardus Maspaitella yg sdh membawa Donasi ini dr Appingedam ke Ambon dan menyerahkan kepada Tim Berkat Ambon.

PRIJS DE HEER 🙏😇 God is heel goed. Bedankt aan de Masohi Foundation in Appingedam Nederland voor donaties van € 700 op vele manieren gedaan zodat deze donaties kunnen worden verzameld. En ook dank aan mevrouw Daisy Bernardus Maspaitella die deze donatie van Appingedam naar Ambon heeft gebracht en aan het Ambon Blessing Team heeft overgedragen. Foto's > zie rubriek Foto's overdracht. 

Endha Mossel,  

Endha Mossel, één van de mede-oprichter van Berkat Ambon feliciteert Berkat Ambon met haar 3 jarig bestaan.

“Happy 3rd Anniversary to Berkat Ambon Charitable Fund!” Once again we would like to thank all of our supporters, friends and families for helping us in this cause to reach out and show the love of Christ to the people who are suffering in Ambon, Indonesia. [ACTS 20:35] In everything I did, I showed you that by this kind of hard work we must help the weak, remembering the words the Lord Jesus himself said: 'It is more blessed to give than to receive.' " We believe and have full faith that all of our supporters who have given to this charitable fund out of a pure heart to help those who are weaker than us, are going to be looked upon favorably by the Sovereign LORD God. This year we are so honored to witness the favor of God in how much Berkat Ambon has grown. This charity is now recognized by the Indonesian government ( Pemprov Maluku, Kadis Kesehatan) and has the support of a doctor who have come through with multiple pro bono surgeries for the patients who are being helped by Berkat Ambon. We give all of the glory, honor, and praise to God because we surely could not have done this on our own. May you all be blessed in your own personal lives as you continue to do the work of God in the lives of others.

“Gefeliciteerd met het 3 jarig jubileum van Berkat Ambon Charitable Fund!”

Nogmaals willen we al onze supporters, vrienden en families bedanken voor hun hulp bij het bereiken van de liefde van Christus aan de mensen die lijden in Ambon, Indonesië. [HANDELINGEN 20:35] In alles wat ik deed, liet ik je zien dat we door dit soort harde werk de zwakken moeten helpen, denkend aan de woorden die de Heer Jezus zelf zei: 'Het is gezegend om te geven dan te ontvangen.' " Wij geloven en hebben het volste vertrouwen dat al onze aanhangers die dit zuivere liefdadigheidsfonds uit een puur hart hebben gegeven om diegenen te helpen die zwakker zijn dan wij, gunstig zullen worden bekeken door de Soevereine HEER God. Dit jaar zijn we zo vereerd om getuige te zijn van de gunst van God in hoeveel Berkat Ambon is gegroeid. Dit goede doel wordt nu erkend door de Indonesische overheid (Pemprov Maluku, Kadis Kesehatan) en heeft de steun van een arts die meerdere pro bono-operaties heeft doorstaan voor de patiënten die worden geholpen door Berkat Ambon. We geven alle glorie, eer en lof aan God omdat we dit zeker niet alleen hadden kunnen doen. Mogen jullie allemaal gezegend worden in je eigen persoonlijke leven terwijl je doorgaat met het werk van God in het leven van anderen.

Nicolaikerk, Protestantse Gemeente Appingedam

Op zondag 08-12-2019 is door een spontane reactie van de Nicolaikerk gecollecteerd t.b.v. slachtoffers van de aardbeving op de Molukken, Ambon.

De collecte heeft een bedrag opgeleverd van € 698,15.

Via de bank is nog een bedrag van € 85,00 binnengekomen. Totaal € 783,15. 

Door diverse aktiviteiten van Masohi heeft nog een bedrag van € 300,00 opgeleverd en is op 06 januari 2020 het totale bedrag van € 1.083,15 overgemaakt aan Berkat Ambon. Indonesie.

Update 03 juni 2022

Berkat Ambon is met Theresia Malaihollo en 9 anderen . 3 juni om 15:34 · Puji Tuhan 🙏 Terimakasih kepada : -Ibu Vira Vebrianti : Rp 1,200,000 -Ibu KK di Surabaya : Rp 300,000 -Ibu AMP di Ambon : Rp 300,000 -Sdr YR di Ambon : Rp 1,000,000 -Ibu Anna Jeanne N : Rp 2,000,000 -Ibu Desy Patty : Rp 300,000 -Ibu MM di Jakarta : Rp 500,000 -Bpk EH di Ambon : Rp 400,000 -Ibu ES di Ambon : Rp 500,000 - Yayasan Masohi Appingedam di Holland Cc Bpk Isaac Souhuwat : Rp 9,635,210. - The Trutty’s Tahoe Ambon : Rp 200,000 Terimakasih Tim Berkat Ambon Sampaikan kepada Bpk/Ibu Sdr/Sdri yang Berdonasi untuk mendukung Pelayanan Berkat Ambon. Tuhan Yesus Berkati selalu dan senantiasa 🙏 #wehaveanawesomeGod #Godisable #BerkatAmbonCharitablefund # Home - Berkat Ambon BERKATAMBON.ORG Home - Berkat Ambon Berkat Ambon was birthed with the mission of providing support and relief to the less fortu

De ergste getroffen dorpen zijn Tulehu, Liang en Waai op het eiland Ambon.

Onderstaand leest u de resultaten en de blijde reactie(s) van het team Berkat Ambon + de vertaling.

Puji Tuhan,Tim Berkat Ambon dipercayakan kembali utk Menyalurkan Bantuan Dari Yayasan Masohi Appingedam melalui Gereja Nicolaikerk Protestanse Gemeente Di Appingedam - Holland kepada Korban Gempa 6,8 Sr di Maluku. Bantuan Berupa Tikar,Paket Sembako dan juga kebutuhan Bayi berupa Pampers,tissue basah,susu dan biskuit serta terpal.Paket Sebanyak 50 bingkisan dan Terpal sebanyak 16 Buah Tim Berkat Ambon salurkan malam ini di Tiga Lokasi Pengungsian diantaranya di Desa Liang - Maluku Tengah,Desa Tulehu - Maluku Tengah,dan Desa Waai - Maluku Tengah. Tuhan Yesus Berkati Bpk/Ibu Sdr/Sdri Terkasih yg tergabung dalam Yayasan Masohi Appingedam dan Gereja Nicolaikerk Appingedam,dan juga kepada semua Donatur yg terlibat langsung didalamnya. Ucapan terimakasih juga disampaikan dari semua penerima Bantuan ini kepada Yayasan Masohi Appingedam dan Gereja Nicolaikerk Appingedam yg sdh mensupport para korban gempa maluku 26 September 2019.

vertaling:

Geweldige samenwerking tussen Berkat Ambon en Masohi Appingedam om deze actie in zeer korte tijd te kunnen realiseren. Fantastisch!!! Prijs de Heer, het Ambon Blessing Team werd toevertrouwd om hulp van de Masohi Appingedam Foundation via de Nicolaikerk Protestantse Gemeente in Appingedam - Holland te kanaliseren naar de 6,8 Srs aardbevingsslachtoffers in Maluku. Hulp in de vorm van matten, voedselpakketten en ook de behoeften van zuigelingen in de vorm van Pampers, nat weefsel, melk en koekjes en dekzeil.Pakket van 50 geschenken en dekzeilen maar liefst 16 stuks van het Ambon Blessing Team dat vanavond is verdeeld in drie evacuatielocaties, waaronder in Liang Village - Centraal Maluku, Tulehu Village - Centraal Maluku en Waai Village - Centraal Maluku. Heer Jezus zegene u Geachte heer / mevrouw Geachte gelovigen die lid zijn van de Masohi Appingedam Foundation en de Nicolaikerk Appingedam Church, en ook aan alle donoren die er rechtstreeks bij betrokken zijn. Van alle ontvangers van deze hulp zijn ook dankbetuigingen gedaan aan de Masohi Appingedam Foundation en de Nicolaikerk Appingedam Church die de slachtoffers van de aardbeving in Maluku op 26 september 2019 hebben ondersteund. Zie voor nog meer foto's op Facebook >Berkat Ambon.

 

Dankbaar met de spontane hulp van de Nicolaikerk, Protestantse Gemeente Appingedam en Masohi Appingedam zijn de vrijwilligers van het Berkat Ambon (Gezegend Ambon)-team met hun spandoek.